Skicka meddelande
till mig:



Namn:
Epost:
Ämne:
Meddelande:




Juwhan rekommenderar:



Frankie




16.04.08 - Motivationens blogg

2008-04-16 @ 23:18:51



Ingen motivation

Ingen sommar
Ingen blogg

Jag vet inte vad som har hänt. Har ingen motivation till att skriva blogg längre. Kanske beror det på att jag inte har något att klaga på längre men troligtvis är det för att responsen blev för dålig. Jag är kräsen. Skulle kunna skriva en "vanlig" blogg, blotta mig själv för världen och så vidare men det har jag ingen större lust till. Det räcker med att sitta vid datorn nästan hela dagarna och försöka snacka med folk.

På tal om motivation och brist på saker att skriva om. Tåg är en uppfinning som borde prisas. Det är oftast en smärtfri process att beställa biljett och när det väl är gjort har man inte mycket kvar att göra än att stiga på tåget. Jag funderade ofta på vem som suttit på knä och lagt alla dem där brädorna på marken, när jag var liten. Liten och dum som jag var så trodde jag att det var en person som lagt hela sveriges järnväg. Jag ville leka på spåren, hoppa från bräda till bräda, fram och tillbaka. Jag insåg nog aldrig att man faktiskt kan dö om man gör det. Idag förknippar jag järnväg med självmord och olyckor - från lek till allvar.
Förra sommaren åkte jag till Stockholm två gånger med X2000. Första timmen är en ren njutning, att luta sig tillbaka och inte behöva bry sig om någonting. Sedan börjar man dela upp resan i olika faser. Vila, äta, vila, längta. Det pinsamma är kanske att jag automatiskt gjorde detta fyra gånger på mindre än en månad. Ändå föredrar jag tåg, det känns säkert, man kan slappna av.

Senast idag åkte jag tåg
, inte lika långt men det tog i alla fall ungefär en halvtimme. Jämför det med en timmes bilresa för att nå samma mål. När man sitter där på tåget har man tid över att tänka, läsa och lyssna på musik. Som vanligt lyssnade jag på musik och ingen är väl förvånad över det. En tidning ligger och blänker i solen på sätet framför mig. Jag plockar upp den och slår av en slump upp en krönika.
Den handlade om att Stockholm får för mycket uppmärksamhet, att Malmö borde få mer och att Göteborg inte hade med saken att göra. Skribenten började med en mening i stil med "Stockholm är vackert..", på bild kanske men annars ser man inte så mycket mer än bilar och människor. I krönikan stod även att man oftare hörde rullande R i Malmö än i Stockholm. Fråga mig inte var skribenten ville komma med det. Personligen tycker jag inte att rullande R är något stort plus. Stockholm i all ära men ibland känns det som om media vill dela upp landet i Skåne, Stockholm, Göteborg och Norrland.

Min kanske mest meningslösa blogg hitills. Ni märker säkert själva hur
ointressant det börjar bli. Så nu tänker jag sitta och fundera på att sova
i en timme. God natt!